ИДИ НА ОДМОР (У НОЋИ ПОКЛОЊЕНОГ САТА)

Да ми је јуче неко рекао три је два, помислила бих да није у винклу. Ноћас их гледам како се смењују, вребам кад ће она двојка да заскочи тројку. Све мислим, лакше ће ми бити.

Лакше?

Могу они да га мењају како хоће, за нас неке (оли да се пребројавамо?), од кад смо прогледали пет је до дванаест. Никако да сване.

Јуче сам била код своје изабране. Изабрала сам је још оних давних деведесетих (их!) кад се оно упиљила у мене, подбочила руке и храбро изјавила: „Да ме убијеш, не знам шта ти је!“

Нисам је убила. Докторку. Болесник сам незгодан за анамнезу. Боли ме као да сам се опекла, а нисам. Пазим се. Додуше, лајем, а нисам пас. Коса ме боли. Унутра, у мени неко спава…

Онда је уследило оно због чега је изабрах: „ИДИ НА ОДМОР!“ Није ко други, пушиш ли, а ако не пушиш немају за шта да те ухвате. За одмор, бато!

Дуго је нисам видела. Не, не да ми није било ништа, само сам се правила и прибојавала да ми не постави исту дијагнозу, јер, нема одмора док траје преслагањекоцкинапрометнимместима. Како ћеш на одмор кад ни у позориште од оних „о свом трошку“ не можеш да уђеш а да се не саплетеш.

Дуго је нисам видела, а боље и што нисам. Помислих, овој више доктор треба но мени! Заустих да јој кажем „иди на одмор“, али се на време сетих да нисам доктор.

Понела сам јој и моје књиге. У медицинске сврхе, да може да ме изучава. На једној сам написала „Кад год не знаш шта ми је, ето, то ми је.“

Код друге сам била оригиналнија. Написала сам: „И опет, кад год не знаш шта ми је, ето, то ми је!“.

Умем ја и другачије, речита сам врло:

Кад год не знате шта ми је, ето, то ми је!

Пет ми је четири, а ја не спавам.

2 thoughts on “ИДИ НА ОДМОР (У НОЋИ ПОКЛОЊЕНОГ САТА)

  1. Патио неки човек од несанице па проучавајући своју здравствену тегобу и трагајући за објашњењем и могућим решењем, прочита на интернету да ИНТЕЛИГЕНТНИ људи остају до касно у ноћ – што ће рећи, касније одлазе на спавање.
    Ја сам мислио да мене зеза несаница, помисли он, кад оно није несаница, него ИНТЕЛИГЕНЦИЈА.
    Дакле, у ОБА случаја ИНТЕЛИГЕНЦИЈА!
    Двоструко тријумфујући, она – ликује.

    Liked by 2 people

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s