ОГЊЕНА ЛАЗИЋ О КЊИЗИ ВУЧЈА ЛОЗА, ПРИЧЕ ИЗ ДУБИНЕ

Она није блогер. Није ни песник, ни вода, ни ватра. Она је све то, и изнад тога, она је једна чиста душа, блага, небеска. И чини ми се да нема човека који над њеним речима не застане, замисли се и пожели да буде бољи него што јесте. Ја тако.

Ево шта она, Огњена Лазић,  каже о књизи Вучја лоза (част ми је).  

Насловна фотографија преузета са њеног блога Духовна терапија

„Вучја лоза, приче из дубине су снажни зарези у душу читаоца, али онолико дубоки колико је он спреман да поднесе. Зато Зорицине приче оплемењују, надахњују и буде наду у то да ће лепота заиста спасити свет. Ауторка има редак дар приповедања тако да са невероватном лакоћом, али и снагом искуствено саопштава како пролази време, али бол не јењава. 

   Њен зрео, јасан и бриљантан наратив доприноси томе да свака реч блиста, а атомсфера вас обузима. Она поетично слика тајну живота и могућу уметност умирања. У овим причама ништа није сувишно или небитно у чему се огледа ауторкина оштроумност у прихватању слабости својих јунака, али и истицању њихових врлина. Приче из дубине су изузетне и због ненаметљивог поентирања и алузивности у значeњима која вам се откривају тек након прочитане целе приче.

   Једном речју, изванредне и суптилне приповести које доказују да је кратка прича уметничка форма, а не кржљави сродник романа.“                                                                                                                  Огњена Лазић

na-plavom-nebu-iznad-zagreba                                                         

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s