EVO BLOGA MOGA PARTI ONE I ONI

Razmišljam nešto ( WARNING! ) dokle ću kontra.

Maksim je lupao po diviziji, ja nisam Maksim (minimalno se zovem  Maksimalna),  a nemam ni diviziju, pa  lupam u sred tamne noći po ovoj tastaturi ko da mi je zadnja tamna. Ovčice sam odavno moje uspavala, zavrtelo im se u glavi od one vrteške kruga gde sam ih prebrojavala, od preskakanja prepona i vijača i kojekakvih vratolomija koje samo bistar mozak može da izmisli u neuspelom pokušaju da uspava sam sebe.

Elem, da bi postojalo kontra, prvo mora da postoji pravo. RIGHT. Na primer, nema kontrarevolucije bez revolucije, kontraefekta bez efekta, kontraindikacije bez indikacije, kontrabasa bez basa…Jedina kontra bez svoga pretka  dođe mu KONTRACEPCIJA.

CEPCIJA, šta to beše?

Verovatno je nekada i bila rasprostranjena kao epidemija širokih razmera, pandemija na globalnom nivou.

IZUMRLA. I kao što kontrarevolucija ukoliko se proširi, širi, širi…uguši revoluciju, tako je i kontracepcija širi, širi…ugušila cepciju. Nije to došlo odjednom. Nikako.

Na mikro nivou to mu u današnje vreme dođe nekako ovako: U jednom stanu, prosecnom dakle ( svi bi u stan, u grad da stanu, niko neće na selo , po šumama i gorama neće ), dok  se sa jedne strane muvaju samo seniori, cepcija nekako i uspeva da prokrči sebi put, tiho doduše, bez glasa. Onda dođu juniori. Opkole. Levo terasa, desno komšije noćobdije, napred juniori, nazad seniori… preuzmu ulogu kontracepcije i cepcija se izgubi i kao pojam. Setimo se ponekad pa bežimo iz kuće.

A tek napolju, a tek u državi, drž je ko može! Gde god pogledaš, kontracepcija, iz vazduha te vreba ! Iz vazduha domaćeg, neprodatog (još uvek valjda), zagađenog doduše.

Zažmuriš i prestaneš da dišeš. Uđeš u gradski prevoz, odlično što ne dišeš, al đzabe žmuriš, po ramenu te kucne kažiprstom desne ruke ledeni glas „Kontrola. Pripremite vašu kartu“. A pre tog glasa, drugi, metalni, odzvanjajući glas one mašine što kao zna gde se nalaziš ( a ti nemas pojma ), „Nemate dovoljno kredita“…onda te stid od nemanja, od onih srećnika (ako ih još ima) što mirno sede ne strahujući od „nemate dovoljno kredita…“. Ne, pogrešna formulacija! Kontra! Nemate posla, imate previše kredita! Konta-cepcija. Neotplaćeni krediti, neizmireni računi, EDB (e dok beše) snabdevanje, INFO (informišite se na vreme) stan, poznatiji kao komunalije (arhaizam iz vremena ima se, može se, nastao kao skraćenica od komunističke bahanalije), pa TELEkom, pa TELEnor (umesto da izvozimo telad, mi ih još i uvozimo ), redovno upućene ljubazne poruke širokim narodnim masama „Molimo vas da proverite da li ste izvršili uplatu…“ široko deluju na potenciju tih širokih narodnih masa (kao, mi treba da proveravamo, kao da ne znamo da nismo), ne pomaže tu ni VIP (Vi prevareni), pa onda provajderi, insajderi, prvi glasovi, drugi glasovi, farme i farmice, veliki bratovi, iskrivljeni vratovi, x i y faktori, paradice i šouvi, Sile i Plač violine, Kad lišće opada vetar ga nosi, i Kako vreme prolazi cepciju pokriva uvelo lišće, i više se ni staro ni mlado ne seća…KONTRACEPCIJA  cveta. Ima je svaka ustanova, privatna ili javna, ima je svaka birtija, prodavnica je svaka na ulazu ima.

A tek banke! Joooooooooj banke, Cigane moj! Pa svaka bi u nazivu morala da sadrži reč KONTRACEPCIJA, i to vidno, boldovano, ma svetleće. Pročitaš lepo pre nego što uđeš. A ako već i moraš da uđeš, muka natera, bar znaš da izlaziš bez gaća (opet gaće!), sa ispečenim zanatom, ali bez alata. A bez alata nema zanata. Nema CEPCIJE.

 Razmišljam nešto ( WARNING! ), da bi zaista u nazivu svih pomenutih snabdevača i davaoca i pružaoca usluga širokim narodnim masama trebalio izbaciti one skraćenice poput A.D. (Ajdeeeeeeee), D.O.O., RF, PU (Pu, pu) i sl. i uvesti jednu jedinstvenu oznaku  KTRCP, tek da se zna!

* * *

Čudan je ovaj  WIRELESS!

 * * *

 E sad, i kontra ima kontru. Kontraverza

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s